Η εκπαίδευση κρίνεται ως υποχρεωτική από τον ΕΦΕΤ καθώς η κατάρτιση όσων χειρίζονται τρόφιμα, θεωρείται από τον ΕΦΕΤ απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή παραγωγή, διανομή και αποθήκευση των τροφίμων.
Το ΚΔΒΜ MORFI ως πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης διοργανώνει σεμινάρια 10 ωρών (2 πεντάωρα) σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων. Η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφαλείας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή. Με την εκπαίδευση υλοποιείται η νομοθετική απαίτηση της ΥΑ 14708/2007, σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων εξασφαλίζουν την κατάρτιση σχετικά με τη υγιεινή των τροφίμων όλων όσων χειρίζονται τρόφιμα στην επιχείρηση τους.